Обережено! Бухгалтерські FB-групи!

Автор | 14.04.2023

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 14 березня заявив:

«Усі податки, які платять громадяни та бізнес, підуть саме на оборону та безпеку, підуть на нову зброю, нову техніку та краще забезпечення для української армії».

Таким чином публічні заклики до припинення сплати податків можуть бути кваліфіковані як кримінальні злочини.

Кримінальний кодекс:

Стаття 111. Державна зрада

1. Державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України: перехід на бік ворога в період збройного конфлікту, шпигунство, надання іноземній державі, іноземній організації або їх представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, – карається позбавленням волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Стаття 111-2. Пособництво державі-агресору

1. Умисні дії, спрямовані на допомогу державі-агресору (пособництво), збройним формуванням та/або окупаційній адміністрації держави-агресора, вчинені громадянином України, іноземцем чи особою без громадянства, за винятком громадян держави-агресора, з метою завдання шкоди Україні шляхом: реалізації чи підтримки рішень та/або дій держави-агресора, збройних формувань та/або окупаційної адміністрації держави-агресора; добровільного збору, підготовки та/або передачі матеріальних ресурсів чи інших активів представникам держави-агресора, її збройним формуванням та/або окупаційній адміністрації держави-агресора – караються позбавленням волі на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Стаття 114-1. Перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань

1. Перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період – карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

МИ ЗАКЛИКАЄМО МОДЕРАТОРІВ ПРОФЕСІЙНИХ ІНТЕРНЕТ-СПІЛЬНОТ ВІДПОВІДАЛЬНО СТАВИТИСЯ ДО СВОЇХ ГРОМАДЯНСЬКИХ ОБОВ’ЯЗКІВ І ЧИНИТИ СПРОТИВ ПОШИРЕННЮ ПІДСТУПНОЇ ВОРОЖОЇ ПРОПАГАНДИ!

Залишити відповідь